• Chlapci na florbale

          • Naši žiaci sa dnes zúčastnili okresného kola vo florbale A-Super Florbal Pohár chlapcov ZŠ. Sedem tímov si zmeralo sily, svoje zručnosti a schopnosti s florbalkami. Chlapci si zasúťažili a spravili niečo pre svoje zdravie. Ďakujeme za reprezentáciu. 

          • Konzultácie

          • Vážení rodičia.

            Pozývame Vás na konzultácie o prospechu, správaní a dochádzke žiakov za 3.štvrťrok 2023/2024. Presný termín konzultácií Vám oznámia triedni učitelia.

          • Deň narcisov

          • Už každoročne, v mesiaci apríl, sa viac, ako inokedy, hovorí o rakovine. Narcis je v mnohých európskych krajinách symbolom boja proti rakovine. Na Slovensku ochorie na rakovinu ročne takmer 23 000 ľudí. Potrebujú pomoc a nádej. Deň narcisov je symbolom nádeje pre život a získava si stále viac sympatizantov.

            Pripnutím kvietka narcisu vyjadrujeme spolupatričnosť s ľuďmi postihnutými rakovinovým ochorením a úsilie im pomáhať. Pretože proti rakovine musíme bojovať spoločne. Preto každý rok, vždy začiatkom jari, vyjadrujeme prostredníctvom žltých narcisov svoju podporu boju proti rakovine.

            Aj tento rok sme si so žiakmi tretieho ročníka pripomenuli tento deň vyrobením a pripnutím narcisu.

            M.Slov.

          • Deň Rómov

          • Deň plný hudby a tanca sa uskutočnil na našej škole, keď sme slávili Deň Rómov. Vyzdvihli sme bohatú kultúru a dedičstvo Rómov prostredníctvom úžasného vystúpenia rómskeho tanečného súboru zo ŠZŠ v Klenovci, ktorý vedie pani učiteľka Mgr. Lýdia Bálintová a pani asistentka Renata Demeová. Vystúpenie nám svojím spevom spríjemnila aj pani učiteľka Mgr. Andrea Čonková.

            Nech nám takéto podujatia pomáhajú budovať mosty medzi kultúrami a vážíť si našu rôznorodosť.

          • Medzinárodný deň florbalu

          • 12.4.2024 sme sa v našej ZŠ počas vyučovacích hodín a prestávok venovali FLORBALU. Je to šport, ktorý robíme a ktorý nás veľmi baví. Žiaci všetkých ročníkov  si na športovom ihrisku pri škole vyskúšali svoje florbalové zručnosti. Mali sme 3 stanovištia, na ktorých si preverili schopnosť vedenia loptičky, prihrávky, ale i samotnú hru. Deň bol krásny, a to nielen preto, že bol slnečný, ale i pre pohodu, zábavu, smiech a relax pri športe. Veľkí, malí, všetci spojení florbalom. Ďakujeme.

          • Vesmír očami detí-sme opäť úspešní

          • Do 39.ročníka výtvarnej súťaže ,,Vesmír očami detí" sa v tomto školskom roku zapojilo z okresu Rimavská Sobota 34 škôl a škôlok, ktoré zaslali 337 prác. Z tohto neuveriteľného počtu až 3 žiačky našej školy obsadili vo  svojich kategóriách dve prvé a jedno druhé miesto.

            1.miesto - Emma Uhrinová        I.A

            1.miesto - Tamarka Cibuľová  VII.B

            2.miesto - Sofia Bartová         VIII.A

            Dievčatám ďakujeme za krásne práce, blahoželáme im  k umiestneniu a držíme palce v celoslovenskom kole.

          • Aktívne proti závislostiam

          • Od februára sme začali so športovými aktivitami pod heslom Zober loptu, nie drogy! a pokračovali sme športovými turnajmi v mnohých druhoch športov. Toto preventívne zameranie, ktoré má poukázať na pozitívny prínos športu nielen pre naše zdravie, ale aj ako návod na plnohodnotné trávenie voľného času, sme zavŕšili turnajom v stolnom futbale, ktorý nám spestril predprázdninový deň. Ďakujeme za tento prínosný čas a športové aktivity najmä našim telocvikárom.

            JJ

          • Posedenie s vojnovým veteránom

          • Dňa 11. apríla sa v kinosále Mestského kultúrneho strediska v Hnúšti konala beseda s vojnovým veteránom Vladimírom Strmeňom, pamätníkom druhej svetovej vojny a priamym účastníkom Slovenského národného povstania. So žiakmi ôsmeho a deviateho ročníka sme si nemohli nechať ujsť jedinečnú príležitosť priameho kontaktu s históriou. Vypočuli sme si jeho svedectvo o udalostiach, ktoré boli také silné, že sa mu nezmazateľne vryli do pamäti. Keď vypuklo povstanie, mal len 17 rokov. Ocitol sa v prvej línii, ako guľometník opúšťal boj vždy ako posledný, videl umierať svojich kamarátov, dostal sa pod mínometnú paľbu, bol svedkom vypálenia obcí Kalište a Baláže. Mnohokrát zažil situácie, ked ráno netušil, či sa dožije večera. Jeho mottom však bolo: "Nepokoriť sa, vydržať, ísť dopredu!". Počúvanie príbehov a skúseností tohto hrdinu nám prinieslo hlboké ponaučenie a pochopenie významu nášho národného odboja. Bolo cťou stretnúť sa s ním a podať mu ruku. Na záver si pán Strmeň pripravil menšie prekvapenie, zahral a zaspieval nám partizánske piesne. Ďakujeme.    

          • Vyhodnotenie školskej súťaže - "Jarná výzdoba tried"

          • V marci 2024 sme v škole vyhlásili súťaž tried o najkrajšiu jarnú výzdobu a konečne tu máme vyhodnotenie, na ktoré už všetci netrpezlivo čakajú. Porota to mala náročné, ale po sčítaní bodov je umiestnenie nasledovné:

            1. miesto – IX. ročník

            2. miesto – III. ročník

            3. miesto – I. B

            Víťazom gratulujeme.                                                                   Vedenie školy a žiacka školská rada

          • S florbalkami do školy!

          • "S florbalkami opäť do školy! Dňa 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky, alebo si ich požičať od svojich kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični, či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, výskumu, vývoja a mládeže Slovenskej republiky".

          • Riaditeľské voľno

          • Na základe §150 ods.5 zákona NR SR č.245/2008 Z.z. o výchove a vzdelávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v znení neskorších predpisov udeľuje riaditeľka školy dňa 10.4.2024 /streda/ riaditeľské voľno všetkým žiakom z organizačných dôvodov. Pre žiakov úvodného ročníka až 5.ročníka bude v prevádzke celodenný školský klub detí. Bližšie informácie poskytnú triedne pani učiteľky.

          • Florbal dievčat

          • Dňa 5.4.2024 sa v mestskej športovej hale v Hnúšti uskutočnilo Okresné kolo vo florbale dievčat. Turnaja sa zúčastnilo aj družstvo našich dievčat.Dievčatá hrali veľmi dobre, vyrovnane s inými družstvami.Ukázali nielen svoju zručnosť, ale i bojovnosť, húževnatosť, tímovosť.Boli super, gratulujeme.

          • Bedminton

          • Dievčatá na 2.stupni našej ZŠ sa rozhodli spríjemniť si deň bedmintonom. A tak sa dňa 27.3 2024 uskutočnil v našej škole turnaj dvojíc dievčat v bedmintone.Turnaja sa zúčastnilo 10 dvojíc. Dievčatám to išlo super, veľmi sa snažili, ale i zabavili. Výsledok je nasledovný. 1.miesto:Lenka Borisová,Miriam Kureková, 2.miesto:Alžbeta Koreníková,Kristína Hegyiová, 3.miesto:Lan Anh Than,Svetlana Gerláková. Dievčatám gratulujeme a tešíme sa ďalšie športové stretnutie.

          • Zápis detí do 1.ročníka

          • Milí zákonní zástupcovia, od 1.apríla 2024 môžete prihlásiť svoje dieťa do 1.ročníka našej základnej školy. Podrobnejšie informácie a elektronickú prihlášku nájdete TU. Tešíme sa na vás a vaše deti v stredu, 3.apríla 2024 od 14.00 hod v hlavnej budove školy. Na deti čakajú rôzne aktivity, pre rodičov individuálny prístup p.učiteliek, konzultácie s odborníkmi /školský psychológ a školská špeciálna pedagogička/, vedením školy, v prípade záujmu aj prehliadka priestorov budovy ZŠ na Ul.Francisciho /1.a 2.ročník a ŠKD/.

          • Cudzojazyčná literatúra v našej škole

          • To, že marec je mesiacom kníh, je už deťom dobre známe. My sme si ale na hodine angličtiny pripomenuli, že slovenčina nie je jediný jazyk, ktorý knihám pristane. Žiaci 5.B sa v našej školskej knižnici zoznámili nielen s anglickou beletriou, ale prezreli si aj časopisy a noviny určené čitateľom s rôznou úrovňou angličtiny a vysvetlili sme si aj spôsob používania monolinguálnych výkladových slovníkov. Pripomenuli sme si, že cudzie jazyky sa môžu odlišovať aj svojou grafickou podobou - ukázali sme žiakom ruskú azbuku aj staroveké hieroglyfy, pomocou ktorých sa pokúsili napísať si vlastné meno. Nezabudli sme ani na Braillovo písmo, ktoré prináša literatúru do sveta tmy. Povedali sme si o jeho vzniku a tvorcovi a hľadali sme, kde v živote sa s takýmto písmom bežne stretávame. Žiakom, ktorí sa pre cudzojazyčnú literatúru nadchli, ponúka naša školská knižnica (ale i tá mestská) množstvo kníh v anglickom, nemeckom, ruskom alebo aj inom jazyku. Stačí sa začítať...

          • Návšteva CVČ

          • Posledný deň vyučovania sme si so šiestakmi okrem tvorivých dielní spríjemnili aj návštevou Centra voľného času v Hnúšti, kde si pre nás dievčatá pripravili aktivity venované nedávnemu Svetovému dňu vody. Dozvedeli sme sa, na čo všetko a v akých množstvách človek denne míňa vodu bez toho, aby si to vôbec uvedomoval. Žiaci si tiež vyskúšali, aké by to bolo žiť v africkej krajine a uvažovať nad každým litrom vody, aby bol využitý účelne. Rozlúčili sme sa s prianím, aby ľudia na dôležitosť a ochranu pitnej vody pamätali po celý rok a nielen počas jej dňa,

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.