• 3.deň Lyžiarskeho výcviku

          •        Chrípka všade naokolo, no my statočne proti nej bojujeme športom - lyžovaním. Prichádzame na svah, tešíme sa, sme plní dojmov ešte z predchádzajúceho dňa, ale už rozmýšľame, čo nás čaká dnes. Jednoznačne posunúť svoju hranicu k lepšej lyžiarskej zručnosti a stráviť pohodový deň. A čo skonštatovať na jeho konci? Vyšlo to. Už aj tí, ktorí mali ešte v sebe kúsok neistoty či strachu, to zvládli . Vyšli na vleku a pomalými oblúkmi zdolali svah. Čo môžeme vidieť krajšieho, ako usmiateho mladého lyžiara spokojného zo svojho výkonu?

          • Šaliansky Maťko - školské kolo recitačnej súťaže

          •      Dnes, 30.1.2024,  sa v našej škole konalo školské kolo súťaže v prednese slovenskej povesti Šaliansky Maťko. V prvej kategórii žiakov (2. – 3.ročník) sa stretli ôsmi žiaci, aby preukázali nielen schopnosť naučiť sa povesť naspamäť, ale  aj svojím prednesom zaujať diváka. Porota mala ťažkú úlohu pri rozhodovaní, keďže výkony žiakov boli výborné. Nakoniec sa jednohlasne dohodli, že víťazkou tejto kategórie sa stala Olivka Horváthová. Druhé miesto obsadil Riško Vonderčík a na treťom mieste sa umiestnila Grétka Galandáková. Všetkým zúčastneným ďakujeme a víťazke srdečne blahoželáme.

                    Ešte pred týždňom, 25.1.2023, sme túto súťaž uskutočnili aj pre žiakov v  2. a 3. kategórii. A tu sú výsledky:

                       II.kategória: 6 súťažiaci

                                     1.miesto : Alex Farkaš /IV.B/

                                     2.miesto : Marek Šaliga /V.B/

                                     3.miesto : Kiara Figuli /IV.B/

                      III.kategória:  6 súťažiaci

                                      1.miesto : Tamara Cibuľová /VII.B/

                                      2.miesto : Sebastian Vach /VI.B/

                                      3.miesto : Miriam Kureková /VI.B/

            Pani učiteľky: Mirka Antalová, Andrejka Čonková, Marianka Resutíková                       

          • 2.deň Lyžiarskeho výcviku

          •     Máme radosť, lebo počasie nám praje. Plní dojmov sa vydávame k ďalším výzvam. Pracujeme v 4 tímoch, každý má svoj stanovený cieľ. Na záver hodnotíme - mladí lyžiari sa snažia, vytrvalo na sebe pracujú a chcú byť lepší a lepší. Radosť na tvári po prekonaní strachu, po zvladnutí nielen kopca, ale aj svojej stanovenej hranice. A aký je odkaz žiakov z dnešného dňa? Tešíme sa na zajtra.

          • 1.deň Lyžiarskeho výcviku

          • 29.1.2024 Krásny slnečný deň. 30 odhodlaných žiakov sa vybralo v sprievode svojich pedagógov na lyžiarsky výcvik. V Skicentre Kokava - Línia nás čakal pekne upravený lyžiarsky svah a mohli sme začať. Pekne po poriadku. Prvý deň bol náročnejší, nôžky nás kus pobolievali, ale chuť stráviť ďalší deň na svahu bola ešte väčšia.

          • „Deň pre moje rozhodnutie“

          • 25.1.2024 sa žiaci 8. a 9.ročníka stretli so zástupcami stredných škôl, aby im bolo uľahčené   rozhodnutie, kde a na ktorú školu si podajú prihlášku.

            Zástupcovia stredných škôl z nášho okresu,  Brezna, Lučenca a Poltára - SOŠ Tisovec, SOŠ Hnúšťa, SOS technická a agropodnikania Rim. Sobota, EGT Tisovec, OA Rim. Sobota,  SOŠ obchodu a služieb Rim. Sobota, Gymnázium I. Krasku Rim. Sobota, HA Brezno, SOŠ Poltár, Súkromné hudobné a dramatické konzervatórium Rim.Sobota,  prezentovali nielen odbory, ktoré budú otvárať, ale aj iné školské aktivity – praxe, stáže a mimovyučovacie akcie na ich škole. Vystúpenia boli obohatené o vyjadrenia študentov, ukážky barmanov a na záver sme mali krásny umelecký zážitok v podaní pedagógov a študentov z konzervatória.  Bolo to veľmi zaujímavé a aj napriek tomu, že sa na našich deviatakov valil kopec  informácií, mohli si utvoriť obraz o rôznych typoch škôl. Tento deň im určite pomôže pri dôležitom životnom kroku, pretože čas sa kráti a čoskoro sa budú musieť rozhodnúť.

             

          • Deň komplimentov

          • 24. január nebola len obyčajná streda. V tento deň si už od roku 1998 pripomíname Deň komplimentov. Samozrejme, že pekné veci by sme si nemali navzájom hovoriť iba tento jeden deň v roku. Mnoho detí má problém prijať kompliment. Aby sme sa komplimenty naučili lepšie prijať, začnime ich aj rozdávať. Rozdávali sme ich aj my na hodinách anglického jazyka. Vďaka tomu sme si precvičili slovnú zásobu, ktorá opisuje naše vlastnosti, ale aj činnosti, v ktorých sme dobrí.

          • „Rozhýbme naše mesto“

          • Nášmu  rodičovskému združeniu SRRZ – RZ pri ZŠ Klokočova sa podarilo v rámci výzvy MIRRI SR Výzva č. 3/2023/SRR – Podpora rozvoja telesnej kultúry, športu a turistiky pre deti a mládež  získať finančné prostriedky vo výške 43 785,50 eur plus 2 304,50 eur povinná 5 % spoluúčasť rodičovského združenia,  čo je spolu 46 090 eur. Tento mesiac nám boli uvedené financie poukázané v prospech nášho účtu, a preto môžeme naplniť účel projektu. Zámerom projektu  je zakúpenie športových potrieb a vybavenia, ktoré budú využívané už počas fungujúcich  PINGPONGOVÝCH, TEQBALLOVÝCH, FUTBALOVÝCH, JUMPINGOVÝCH A BASKETBALOVÝCH tréningov.  Dúfame, že realizáciou projektu podporíme potreby rôznych cieľových skupín, ktoré sa venujú športovým aktivitám, ale aj tých, ktorí nešportujú, ale postupne by sa mohli aj oni inšpirovať. Za výhody nášho projektu považujeme cvičenie na čerstvom vzduchu, bezplatné zapožičanie športových potrieb a vybavenia. Dúfame, že aktivity projektu ochránia mládež pred lákadlami  ako sú  alkohol, drogy a sociálne siete... .

          • Finančná gramotnosť v praxi

          • Pár dní pred Vianocami si žiaci 2. - 4. ročníka vyskúšali, aké je to zarobiť si peniaze na nákup tovaru podľa vlastného výberu. Všetci to zvládli celkom šikovne a ani si nevšimli, že sa pri tom aj niečo učia.
            Na jednotlivých stanovištiach ich čakali žiaci 7. - 9. ročníka, ktorí im vysvetlili, čo musia urobiť, aby získali žetón. Pripravené úlohy boli rôznorodé a kto bol usilovnejší, mohol si zarobiť žetónov viac. Po celý čas bol v triede v blízkosti stanovíšť otvorený obchod s rozličným tovarom, kde žiaci mohli zarobené žetóny vymeniť za ponúkaný tovar. Vďaka šikovnosti viacerých žiakov sa tovar rýchlo vypredával, a tak niektorí si museli na vyhliadnuté veci rýchlo požičať žetóny od kamaráta, ktoré bolo potom pravdaže treba aj vrátiť. Dobrý kamarát niekedy pár svojich zarobených žetónov aj daroval.
            Nadšenie v očiach žiakov prezrádzalo ich radosť. Vedia však, že ešte krajší pocit je urobiť radosť niekomu inému. A tak je možné, že nakúpené drobnosti našiel niekto z rodiny ako vianočný darček pod stromčekom.

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.