• Energoland - výlet za odmenu

          • Oplatí sa učiť, súťažiť, zapájať sa do školských akcií, zbierať papier,baterky aj plechovky - hlavne byť aktívny! 

            Dnes sa žiaci našej školy zúčastnili výletu do Mochoviec. Výlet bol odmenou za ich celoročnú aktivitu, reprezentáciu školy, ochotu pomôcť, za dobré správanie a výborný prospech.

            Ráno nás 45 nasadlo do autobusu a hor sa na nákupy do Zvolena. Keď sme strovili vreckové, mohli sme pokračovať do Mochoviec - Energolandu. V Energolande sme sa niečo dozvedeli, snáď aj zapamätali, ale hlavne zabavili.

            Cestou späť sme sa zastavili v McDonald's a spokojní sme išli domov 😊

            Celý deň bol skutočne za odmenu!

          • Exkurzia v rámci náboženskej výchovy v benediktínskom kláštore - Sampor

          • Posledný týždeň v tomto školskom roku, pondelok 26.6., sme si urobili v rámci náboženskej výchovy exkurziu do jediného na Slovensku benediktínskeho kláštora v Sampore. Exkurzie sa zúčastnili okrem našich žiakov aj žiaci a žiačky zo ZŠ Nábrežia Rimavy a ZŠ Klenovec.

            Venoval sa nám otec Michal Mária, OSB, ktorý nám nielen ukázal priestory kláštora, no aj rozpovedal o živote mníchov. Pozreli sme si kostol, priestory pre hostí a hospodársku časť kláštora. Do klauzúry - posvätného priestoru pre mníchov, sme nevchádzali.

            V druhej časti výletu sme navštívili mesto Zvolen a zastavili sme sa v obchodnom centre, kde sme urobili nákupy darčekov pre našich rodičov a súrodencov.

          • Prvácka pasovačka

          • Školský rok sa pomaly končí a naši prváci boli dnes slávnostne pasovaní za čitateľov v MsK v Hnúšti.

            Pani knihovníčky nás milo privítali v priestore ich knižnice. Na dvore nás čakal veľký kufor, do ktorého sme vložili  prečítaný ŠLABIKÁR a rozlúčili sme sa s ním, keďže už čítať vieme. Zahádali sme si abecedné hádanky, prečítali sľub čitateľov a p. riaditeľka MsKD Dianka Vojenčiaková každého prváčika slávnostne pasovala za už veľkého čitateľa. Tak do spoločnej knihy pribudli aj podpisy každého z nás. Na záver sme sa potešili krásnym záložkám a sladkej odmene, ktorú si pre nás pripravili.

            Na tento deň budeme všetci radi spomínať. Ďakujeme. 

          • Pláva rybka, chvostom máva

          • Žiaci III. B triedy sa zúčastnili výstavy pána Milana Žiaka z Trnavy -  Ryby, rybky, rybičky v Gemersko -malohontskom múzeu v Rimavskej Sobote. V dočasne zriadenej expozícii mali možnosť vidieť preparáty rôznych druhov rýb, ktoré žijú v našich vodách, ale aj exotické a morské druhy rýb. Dozvedeli sa, ako sa robí preparácia a  spoznávali jednotlivé druhy rýb. Po krátkej prednáške si vyrobili pohyblivú papierovú rybu. Tvorivá dielňa k preparácii mala názov Pláva rybka, chvostom máva. Počas dopoludnia deťom dobre padla aj sladká zmrzlina a užili si tiež cestu vlakom. Niektorí žiaci po prvýkrát.

             

          • Florbal -dievčat

          •    Dnes,v tento pekný slnečný deň, si dievčatá 5.-8.ročníka zahrali turnaj vo florbale. Preukázali svoje zručnosti, pohybové dannosti, tímovosť a hlavne svoju bojovnosť.Boli veľmi šikovné a z turnaja odišli poriadne unavené. Ich umiestnenie?

            1.miesto : 7.ročník

            2.miesto : 5.ročník             

            3.miesto : 8.ročník         

            4.miesto : 6.ročník

                  Dievčatá, ste super.

          • Záverečné prezentácie deviatakov

          • Záverečné individuálne prezentácie deviatakov sú akousi bodkou za deviatimi rokmi naberania vedomostí a rozvíjania schopností v škole. Sú tiež predzvesťou blížiaceho sa konca štúdia v základnej škole.

            Nie je to projekt hocijaký. Žiaci si vyberajú témy z oblastí, ktoré sú blízke ich srdcu, často ide o ich mimoškolské záľuby, ktorým sa niektorí venujú niekoľko rokov. Vďaka tomu projekty dostávajú silný osobný nádych a prezentácie bývajú o to spontánnejšie a autentickejšie. Každý sa snaží zaujať niečím originálnym.

            Na záver každej prezentácie nechýbali otázky z publika, od učiteľov i mladších žiakov, ktorí sa prichádzajú pozrieť, čo ich čaká o rok o dva. No a predovšetkým sa každému z deviatakov, po tom ako prešli touto „skúškou ohňom“ a mnohí prekonali sami seba, ušiel zaslúžený potlesk. Tých najlepších pani riaditeľka ocení pri slávnostnom ukončení školského roka.

          • Záverečné prezentácie štvrtákov

          • Dňa 20.6. sa v našej škole konali záverečné prezentácie žiakov štvrtej triedy,v ktorých sa ukázali ich zručnosti v hľadaní a spracúvaní  informácií, vo využívaní IT zručností, ich  tvorivosť, nápaditosť, ale aj schopnosť prezentovať svoju prácu.  Každý žiak si mohol zvoliť vlastnú tému, ktorá bola jeho srdcu blízka a následne vytvoriť projekt v papierovej alebo elektronickej forme. S prezentáciami žiaci vystupovali pred spolužiakmi a hodnotiacou komisiou. Hodnotil sa napr. aj očný kontakt, dodržanie časového limitu, dodržanie veľkosti projektu v papierovej forme, hlasový prejav, celkový vzhľad, reakcia na spätnú väzbu, atď. Dozvedeli sme sa mnoho zaujímavostí napríklad o futbalistoch - Ronaldovi Nazariovi, Arantesovi, Marekovi Hamšíkovi, ale i kobre kráľovskej, Dominike Mirgovej, Alžbete Bavorskej,či taekwonde. Žiaci sa chopili tejto úlohy zodpovedne a v mnohých prípadoch na vysokej úrovni.         

            Štvrtákom ešte raz ďakujeme a prajeme veľa elánu do ich ďalšej práce.             

             

          • Štvrtok 15.6.2023, 6:45 – vyrážame ...

          • Dnešnou cieľovou destináciou bol pre našich žiakov druhého stupňa LIPTOV. Počasie sme si vybavili ukážkové a program taktiež. Našou prvou zastávkou bol Park MINI SLOVENSKO, kde sa nachádza množstvo historických minipamiatok. A tak sme mohli cestovať z Bojnického zámku priamo k železničke v Čiernom Balogu a na hrad do Bratislavy to bolo tiež na skok. Odtiaľ sme sa presunuli k Liptovskej Mare, kde nás už čakali dvaja páni kapitáni lodí, v ktorých sme si užili krásnu plavbu. Tí odvážnejší mohli sami vyskúšať, ako sa loď ovláda a ostatní si len vychutnávať slnko a vodu. Na záver ešte nákupné maniačky a maniaci doplnili svoje šatníky a zásoby hračiek a s prísľubom, že sa sem ešte vrátime, sme sa vydali domov.

          • Digitálny žiak

          • Žiaci, ktorí si už stihli zakúpiť zariadenie (notebook, tablet) z príspevku, si môžu toto zariadenie priniesť do školy, kde im bude nainštalovaný a aktivovaný softvér zakúpený školou. Používanie Office 365, žiackej mailovej adresy ako aj edupage, bude totiž školou vyžadovaný.

            Zariadenie môžu doniesť svojej triednej učiteľke alebo vedeniu školy.

            Rodičia, ktorí ešte nepožiadali o príspevok, tak ešte stále môžu urobiť. Posudzuje sa príjem za rok 2021, nie je potrebné dávať žiadne potvrdenia (orientačnú tabuľku príjmu nájdete tu). Stačí vyplniť registračný formulár. Kto spĺňa podmienky, príde mu kód pre nákup zariadenia. Kto nespĺňa, príde mu o tom oznam.

          • Škola v prírode - 4. deň

          • Náš pobyt sa pomaly končí, no aj dnešný deň sme využili naplno, keďže nám počasie konečne doprialo  slnečné lúče. Hneď po raňajkách sme navštívili outdoorové zábavné centrum  v BB. Tu sa deti dosýtosti vyšantili, zabavili a zašportovali. Deň sme ukočili karnevalom, diskotékou, vyhodnotením čistoty izieb a celého nášho pobytu v ŠvP. 

          • Škola v prírode - 3. deň

          • Tretí deň sme sa zobudili do zamračeného a upršaného dňa.Napriek tomu sme svižne vyskočili a vybrali sa spoznávať krásu prírody na Donovaloch. Nezabudli sme ani na krátke vyučovanie a písanie denníčkov. Nakoniec  nás každá izba pobavila svojím nacvičeným programom.

          • Naše bábätko je hviezda

          • Už niekoľko týždňov v našej škole prebieha v rámci grantovému programu Výnimočné školy Nadácie ZSE projekt Život naruby, ktorý učí deviatakov zodpovednému prístupu k sexuálnemu životu a plánovanému rodičovstvu. Projekt sa teší veľkej obľube nielen u žiakov a ich rodičov, ale zaujal dokonca aj spravodajcov Slovenskej televízie, ktorí o ňom pripravili reportáž v relácii Regina. Nájdete ho v televíznom archíve z 1.6.2023 od 9:45 minúty alebo na nasledujúcom odkaze:  

            https://www.rtvs.sk/televizia/archiv/14356/406022#586

             

            A v správach:  

            https://spravy.rtvs.sk/2023/06/unikatny-sposob-vychovy-k-rodicovstvu-ziaci-dostanu-specialne-naprogramovanu-babiku-o-ktoru-sa-musia-starat/

          • Deň detí a naše talenty

          • Aj tohtoročný Deň detí sme oslávili prehliadkou našich školských talentov. Naši spolužiaci nám predviedli, ako vedia spievať, tancovať, hrať na hudobné nástroje, cvičiť, určovať vlajky sveta i svoje športové nadanie. Prežili sme pekné a inšpirujúce dopoludnie.

            JJ

          • Hrebendova kapsa

          • Dnes, 2.6.2023, sa uskutočnilo slávnostné vyhodnotenie literárnej súťaže vo vlastnej tvorbe - Hrebendova kapsa, do ktorej sa zapojili aj naši žiaci. Porota mala tento rok veľmi náročnú úlohu, vybrať tie najlepšie práce z úctyhodných 112 zapojených prác. O to viac nás teší, že Patrik Bálint, žiak V.B triedy, získal 2. miesto v I. kategórii prózy s jeho príbehom O dvoch žabách alebo Ako vznikol názov rieky Rimava. Srdečne gratulujeme. :)

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.