• Hasičské hry s Mikulášom

          • ​​      Dnes, 8.12.2023, sme sa zúčastnili VIII. ročníka halových hier mladých hasičov pod názvom "Hasičské dni s Mikulášom". Našu školu reprezentovali dve družstvá - družstvo chlapcov aj družstvo dievčat. Súťažilo sa v troch disciplínach, v silnej konkurencii, kde sme medzi dobrovoľnými hasičskými družstvami boli jediná základná škola z okresu Rimavská Sobota.

                Napriek tomu naše družstvá dosiahli veľmi dobré výsledky porovnateľné s ostatnými družstvami, ktoré sa hasičskému športu venujú aj niekoľko rokov. Najväčším prekvapením bolo asi pre všetkých naše družstvo dievčat, ktoré sa v súťažnej disciplíne "Vedomosti a rýchlosť hasiča" umiestnili na úžasnom 1.mieste. Z úspechu sme mali nesmiernu radosť a snahu oboch našich družstiev vysoko ocenili aj organizátori a rozhodcovia súťaže. 

                  Prežili sme deň plný adrenalínu, ale aj zábavy, a to pri trochu netradičnom športe, akým hasičstvo je.                        ... a prišiel aj Mikuláš :-)

                                                                                                                                                                            M.Vachová

             

             

                                                                                                                              

          • Program - "Vianočné želanie"

          • Milí rodičia a priatelia školy,

            srdečne Vás pozývame v pondelok 11. decembra 2023 do Kultúrneho domu na vianočný program s názvom „Vianočné želanie“, ktorého začiatok sa z dôvodu prerušenej distribúcie elektriny posúva na 17:00 hod. Vstupné: dospelí 2,- € a deti 1,- €.

            Tešíme sa na Vašu účasť.

            Žiaci a kolektív ZŠ Klokočova

          • Predvianočný čas...

          • December zahájili prváci odkrývaním tajomstiev adventného kalendára, ktorý v sebe skrýva nielen zaujímavé úlohy, ale aj sladké potešenie. Radosť z prvého snehu im pripomenula prichádzajúce Vianoce, a tak si spoločne vyzdobili svoju triedu vianočnou ikebanou. Vďaka vianočnej pošte zase veria,  že Ježiško im splní ich túžby a záhadné darčeky prinesie pod vianočný stromček :).

            4. 12. 2023

          • Vianočná pošta

          • Už 7. rok spája Vianočná pošta dobrovoľníkov z celého sveta, aby mohli napísať na Vianoce pozdrav neznámym starkým do domova. Aby seniorom dopriali niečo, bez čoho Vianoce pre nich nemajú ten správny charakter. 

            A hoci mnohí z nich „niekoho majú“, veľmi im chýba vianočná pošta – jeden z ich tradičných symbolov Vianoc, ktorý dnes už akosi vyšiel z módy. Spoločne so žiakmi 5.B im ju doprajeme. Dnes sme obdržali presné adresy pre starkých a hneď sa v tomto predvianočnom čase pustíme do práce.

          • 57 krabíc plných lásky!

          • Krásny projekt sa opäť podaril!

            A nielen to - myšlienka spolupatričnosti a šírenia vianočného ducha je v našej škole, zdá sa, nákazlivá, pretože našim žiakom, ich rodinám a našim pedagógom sa tento rok podarilo pripraviť pre seniorov až neuveriteľných 57 vianočných balíčkov plných voňavých, hrejivých, jedlých i nejedlých prekvapení, a najmä plných lásky. Snáď prinesú do okolitých domovov dôchodcov veľkú radosť a požehnané sviatky.

            Všetkým, ktorí sa do projektu zapojili, úprimne ĎAKUJEME!

          • Deň otvorených dverí

          • Vo štvrtok  30. novembra zaplnil priestory mestského úradu čulý ruch. V rámci Dňa otvorených dverí mesta navštívili úrad žiaci tretieho ročníka, ktorí si okrem prehliadky niektorých priestorov inštitúcie, ako bola sobášna sieň, zasadacia miestnosť, kancelárie úradu, či samotná kancelária primátora ,mohli vyskúšať aj primátorskú stoličku. Azda najväčším lákadlom bola pre žiakov jedinečná výstava  primátora mesta.

            Veľmi nás teší, že aj takýmto spôsobom pán primátor aspoň čiastočne priblížil našim najmenším fungovanie mestského úradu. Oboznámenie sa s prostredím inštitúcie, do ktorej nevstupujú bežne, je pre deti obrovským zážitkom, o čom svedčilo aj ich nadšenie a radosť.                      M.Slov.

          • ADVENTNÝ KALENDÁR

          • Advent, advent, štyri sviece,
            prvá z nich sa zatrbliece.
            Za ňou druhá, tretia zhorí,
            prinesieme stromček z hory.
            A keď štvrtá horí stíška
            tešíme sa na Ježiška.

            Čakanie na Vianoce darčeky je pre každého z nás nekonečné. Čas, kým  príde Ježiško, si naši prváci skracujú adventným kalendárom, ktorý nie je plný sladkostí. Náš adventný kalendár je plný dobrých skutkov, ktoré u prvákov rozvíjajú emociálnu inteligenciu a prosociálne správanie k ostatným ľuďom. Keďže prvý december vyšiel na piatok, prváci si otvorili hneď tri okienka kalendára. Musia splniť tri úlohy: 1. Dnes skús nefrfľať😊 aj keď to bude ťažké., 2./ Porozmýšľaj, čo pre TEBA znamenajú Vianoce., 3. Urob desiatu sebe, môžeš aj rodičom.

            Pozn. Adventný kalendár je zvláštny druh kalendára ukazujúci 24 dní spojených s kresťanskými Vianocami a dobou adventuKalendár slúži na odpočítavanie dní adventu k Štedrému dňu. Rozšírená je papierová verzia, v ktorej sa nachádza 24 políčok vyplnených malými sladkosťami, často čokoládou rôzneho tvaru.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.