• Čitateľský maratón

          • Druháci nenechali ani vo februári nič na náhodu a opätovne sa vybrali za novým knižným dobrobružstvom do mestskej knižnice. Tentokrát sa už správali ako starí známi a bez problémov si našli oddelenie určené pre ich vekovú kategóriu. Znalosť abecedy im zase prispela k rýchlejšiemu vyhľadaniu žiadanej publikácie. Aj počas tejto návštevy naši verní čitatelia dodržali tradíciu spoločného prečítania zaujímavého príbehu. Tentokrát išlo o dobrodružstvo mravenčiara, vďaka ktorému si žiaci pripomenuli, aká je pre zdravie dôležitá osobná hygiena. Cestou do školy našich druhákov okrem slniečka sprevádzali aj noví knižní kamaráti.:)

          • OZNAM

          • Jarné prázdniny začínajú v pondelok 27.februára 2023 a končia 3.marca 2023. Vyučovanie pokračuje 6.marca 2023. Po prázdninách je potrebné Pisomne_vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf​​​​​​​ žiakov v papierovej /na vrátnici školy/ alebo elektronickej podobe /cez edupage/.

          • KARNEVAL

          • Fašiangy – symbol veselosti, zábavy a hodovania. Jeden z posledných fašiangových dní patril v našej škole karnevalu pre žiakov 1. stupňa. Privítala nás pekne vyzdobená telocvičňa, nápadité masky žiakov a veselá hudba. A hneď sa to začalo. Zábavné súťaže striedali tanečné kolá  a na koniec vyhodnotenie masiek. Žiaci tretieho ročníka s pani učiteľkou nám predviedli úvodný program aj záverečné pochovávanie basy.
            Príjemná atmosféra nechýbala ani tento rok. Veď pozrite...

          • Fašiangy na Gemeri a Malohonte 2023 - slávnostné odovzdávanie cien

          • Vyhodnotenie už XVI. ročníka súťaže Fašiangy na Gemeri a Malohonte 2023 sa uskutočnilo v piatok, 17. februára 2023  v Dome osvety v Rimavskej Sobote. Do súťaže sa zapojilo 46 škôl celkovo s 364 prácami. Odborná porota z nich vybrala 36 prác a ich autorov, ktorí boli ocenení. Medzi ocenenými v I. kategórii – priestorová tvorba bol aj žiak našej základnej školy Maksim Grigorij ŠAMIN. Získal pekné druhé miesto, ku ktorému mu gratulujeme. 

             

          • Opäť úspešná výtvarná súťaž- Fašiangy na Gemeri a Malohonte

          • V období fašiangov prebieha pravidelne v Rimavskej Sobote výtvarná súťaž zameraná na tvorbu masiek, ale aj maľovanie fašiangových sprievodov a celkovej atmosféry tohto veselého obdobia roka. Do tejto súťaže sa každoročne zapájajú aj žiaci našej školy pod vedením svojich pani učiteliek aj vychovávateliek. Veľký úspech a umiestnenie  vždy znamenajú práce priestorové - masky vytvorené technikou kašírovania.

            Ocenení žiaci :                          I.kat.    2. miesto   M.Šamin IV.B  

                                                                          3. miesto  M.Oláhová  III.A

                                                               II.kat.  2. miesto   Ľ.Radič VII.A

                                                         cenu poroty získala S.Bartová VII.A

            Víťazom gratulujeme.

                                                                  

          • Valentínska tancovačka

          • Valentín sme v škole využili na to, aby sme si valentínskym pozdravom alebo milým slovom mohli pripomenúť, že sa máme radi a že si vieme povedať aj niečo pekné. Valentínska tancovačka, ktorá sa uskutočnila na návrh žiackej školskej rady, umožnila užiť si prostredníctvom tanca zábavu, radosť a smiech. Nech nám dlho vydržia!

          • Škola – miesto, kde sa deti cítia bezpečne

          •         V našej základnej škole prebiehal od októbra 2022 do februára 2023 projekt s názvom „NIE šikanovaNIE,“ ktorý bol vypracovaný a uskutočnený v rámci vyzvania predsedu vlády SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti vzdelávania. V rámci tohto projektu sme zorganizovali semináre, besedy pre deti a rodičov, divadelné predstavenie, 24 hodín bez technológií a výtvarnú súťaž na tému „Kyberšikana a jej možné následky.“ O realizácii projektu, ktorý finančne podporil, sa prišiel bližšie informovať sám predseda vlády SR, pán Eduard Heger. Bolo nám cťou, že dňa 17. 02. 2023 bol osobne prítomný pri  slávnostnom odovzdávaní cien a diplomov žiakom víťazných výtvarných prác. Veľmi ocenil, že naša škola je miestom, kde sa žiaci cítia bezpečne v reálnom aj kyber priestore. Zároveň ako prvý slávnostne nalepil víťazný návrh nálepky na školskú chodbu, kde bola zriadená oddychová zóna, vytvorená taktiež v rámci projektu. Oddychová zóna má slúžiť na spoločné diskusie a relax našich žiakov.

             

          • Hviezdoslavov Kubín

          • 16.02. sa uskutočnila v našej škole literárna súťaž v prednese poézie a prózy pod názvom "Hviezdoslavov Kubín". Tohto roku sa jej zúčastnilo až 24 žiakov z prvého stupňa. Sme radi, že sa toľko žiakov odhodlalo zabojovať s trémou a vystupovaním pred ostatnými spolužiakmi a porotou, v ktorej boli 4 pani učiteľky z 1. stupňa. Porota hodnotila najmä prirodzenosť počas prednesu a nakoniec sa rozhodla takto: 1. miesto - Romana Antalová - II. tr., 2. miesto - Liana Parobeková - III.B., 3. miesto - Matúš Juricin - IV.B tr. Pochvala však parí všetkým zúčastneným žiakom za odvahu a chuť sa naučiť niečo nové. E.U.

            Na druhom stupni sa pridali ôsmi súťažiaci.

            V II. kategórii sa umiestnili:

            1. miesto: Leo Kyseľ, V.B

            2. miesto: Miriam Kureková, V.B

            3. miesto: Tamara Cibuľová, VI.B

             

            V III. kategórii bolo umiestnenie nasledovné:

            1. miesto: Melinda Jurková, VII.B

            2. miesto: Dominika Boľfová, VII.B

             

            Ďakujeme za umelecký zážitok!

            JJ

          • Výtvarná súťaž „NIE šikanovaNIE“ – VYHODNOTENIE

          •          A je to tu! V rámci projektu „NIE šikanovaNIE“ sme vyhlásili výtvarnú súťaž. Poslaním výtvarnej súťaže bolo podnecovanie žiakov k zamysleniu sa a k diskusii o problémoch týkajúcich sa kyberšikanovania, kybergroomingu, stalkingu a sociotechník  nielen v školskom prostredí, vytváranie možností na vyjadrenie vlastného názoru a postoja k danej problematike a v neposlednom rade vytváranie priestoru na prezentáciu svojej vlastnej tvorby. Súčasťou súťaže bol návrh dizajnu nálepky, ktorá bude umiestnená v triedach a na chodbách budovy našej základnej školy. Do súťaže sa zapojilo spolu 25 žiakov, spoločne vytvorili 30 prác.      Žiaci  sa tejto problematiky zhostili bravúrne a sedemčlenná porota rozhodla o umiestnení prác v jednotlivých kategóriách. Porota sa skladala z nasledovných členov : Mgr. Martin Pliešovský - primátor mesta Hnúšťa, Karin Katreniaková, DiS.art. - bývalá žiačka ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa, Mgr. Miroslav Bračo - učiteľ ZUŠ Hnúšťa, kpt. Mgr. Lenka Lásová - referent špecialista – OR PZ  v Rimavskej Sobote, Beáta Pupalová - prevádzkový zamestnanec ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa, Mgr. Jozef Žilík - školský psychológ ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa, Tamarka Sýkorová - žiačka 9. ročníka ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa, zástupkyňa žiackej školskej rady. Porota sa zhodla sa na nasledovných výsledkoch:

            Prvá kategória (1. - 2. ročník ZŠ)

            1. miesto - Ján Turis I. B – práca č. 1
            2. miesto - Tajana Kováčová II. roč. – práca č. 2
            3. miesto - Lia Czeneová  II. roč. – práca č. 3

            Druhá kategória (3. - 4. ročník ZŠ)

            1. miesto Sarah Čipková – IV. B – práca č. 4
            2. miesto Juraj Kovalančík – IV. B – práca č. 5
            3. miesto Matúš Juricin - IV. B – práca č. 6, Martin Hruška - III. B - práca č. 6a

            Tretia kategória (5. - 6. ročník ZŠ) 

            1. miesto Tamarka Cibuľová – VI. B – práca č. 7, Samuel Füssy - V. B - práca č. 7a
            2. miesto Sofia Čonková – VI. B – práca č. 8
            3. miesto Bibiána Demeová - VI. B – práca č. 9

            Štvrtá kategória (7. - 9. ročník ZŠ)

            1. miesto Annamária Marcišiaková – VII. A – práca č. 10
            2. miesto Emil Litera - VII. B – práca č. 11
            3. miesto Alex Antal - VII. B – práca č. 12

            Návrh dizajnu NÁLEPKY - bez kategórie

            1. miesto Juraj Kovalančík – IV. B – práca č. 13
            2. miesto Martin Hruška – III. B - práca č. 14
            3. miesto Annamária Marcišiaková – práca č. 15

                    Výhercom srdečne gratulujeme! Ceny víťazom slávnostne odovzdáme 17. 02. 2023 v dopoludňajších  hodinách v budove ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa.

             

            Ceny do výtvarnej súťaže boli zakúpené v rámci vyzvania predsedu vlády SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti vzdelávania na realizáciu projektu “NIE šikanovaNIE”. 

             

          • VALENTÍNSKA POŠTA

          • V deň svätého Valentína sú ľudia otvorenejší a viac prejavujú svoju lásku či náklonnosť k iným. Tento deň nie je len sviatkom zamilovaných, ale aj sviatkom priateľstva.

            Spoločne so žiackou školskou radou sme sa rozhodli zorganizovať valentínsku poštu. Škatuľa s valentínskou tematikou čakala na naplnenie valentínkami, ktoré Tamarka a Sofia predávali za symbolickú sumu vo vestibule školy. Možnosť napísať valentínku svojej školskej kamarátke či kamarátovi alebo obľúbenej učiteľke či učiteľovi využili naši žiaci naplno. Pošty sa nazbieralo naozaj neúrekom. Úlohy roztriediť a rozniesť Valentínsku poštu sa zmocnili  Melinda a Miki.

            Príležitosť povedať alebo napísať niekomu niečo pekné máme však 365 dní v roku! Využime to!

             

             

          • Ochutnávka z Dňa otvorených dverí

          • Deň otvorených dverí 14. - 15. 2. 2023

            Predškoláci sa ocitli v skutočnom svete Minecraftu. Privítali sme ich u nás, aby si vyskúšali všetko, čo ich už čoskoro čaká v škole, aby sa oboznámili s priestormi našej školy a hlavne, aby sa spoznali s pani učiteľkami, pani asistentkami, pedagogickými zamestnancami a so svojimi staršími čoskoro  spolužiakmi. 

            Bola to vzrušujúca cesta  rôznorodymi stanovišťami, ktorými ich sprevádzali kamaráti mincrafťáci. Overili si svoje umelecké a športové zručnosti, bystrosť, šikovnosť, rýchlosť či kuchárske schopnosti. 

            Ďakujeme za návštevu. Tešíme sa, že aj rodičia využili možnosť si pozrieť priestory našej školy a informovať sa o našich aktivitách.

            Vidíme sa opäť na zápise do 1. ročníka.

             

          • Pozvánka na celoškolské ZRPŠ

          • Vážení rodičia, 

            pozývame Vás na celoškolské rodičovské združenie, ktoré sa uskutoční dňa 20. februára 2023 o 16:00 hod. v jedálni školy.

            PROGRAM: Voľba zástupcov rodičov do Rady školy pri Základnej škole Klokočova 742/15 Hnúšťa.

            Tešíme sa na stretnutie.                                                                                     Vedenie školy

          • STOP ŠIKANE !

          •           V rámci projektu „NIE šikanovaNIE“ sa naši žiaci vyjadrili na tému šikana rôzneho druhu. Zaujímalo nás najmä, čo si myslia o ľuďoch, ktorí niekoho šikanujú, čo ich k tomu vedie, aké majú pohnútky, dôvody. Tak vzniklo video s odpoveďami – názormi. Snáď sa všetci zamyslíme a pochopíme, že pri šikanovaní trpia všetci.

                   Toto video bolo finančne podporené  v rámci vyzvania predsedu vlády SR na predkladanie žiadostí o poskytnutie dotácie v oblasti vzdelávania na realizáciu projektu “NIE šikanovaNIE”.

             

          • 5.deň Základného lyžiarskeho výcviku

          •     Posledný deň nášho základného kurzu. Slnko, krásne upravený svah, radosť z osobných úspechov a slová našich mladých začínajúcich lyžiarov, ktorí ešte pred štyrmi dňami neverili, že to dajú: "nechcem, aby sme končili", "ja nechcem ísť ešte domov","budete mi chýbať", "som rád, že som to dal", "cez víkend sem pôjdem s rodičmi ","páči sa mi lyžovanie","som hrdina", "bolo super", "ďakujem"...

               A na záver ešte pár slov. Ďakujem našim žiakom, že sa odhodlali prekonať svoj strach z neznámeho a húževnato na sebe pracovali.Nie je nič krajšie ako šťastné dieťa.

               Veľké ďakujem patrí aj p.inštruktorkám Stanke Vetrákovej,Mirke Bagačkovej,2 inštruktorom Skicentrum Kokava  Línia  a p.Žilíkovi.

          • 4.deň ZLV

          • Sme šťastní. Vyšli sme a zišli.Nie sme ešte 100% lyžiari, ale vieme to tzv. dať. Prekonali sme obavy, strach, posunuli svoje hranice a môžeme ďalej pracovať na tom, aby sme sa zlepšovali v lyžiarskych zručnostiach. Treba už len každú sobotu vyjsť na zasnežený svah a skúšať a skúšať. Domov sme odchádzali všetci spokojní.

          • 3.deň Základného lyžiarskeho výcviku

          • Zvyčajne sa vraví, že na tretí deň príde kríza. Pravda je, že nás naozaj pobolievali nohy, niekoho aj ruky. A niekto pociťoval aj celkovú únavu. To všetko je odzrkadlením naozaj snaživej, húževnatej práce na svahu. Navyše sa k tomu pridáva pridaná hodnota, a to je 6 hodín čerstvého vzduchu, veľa vitamínu D v podobe slniečka, smiech s kamarátmi a čas strávený bez mobilu. Dnes sme trénovali plynulosť a nadväznosť oblúkov vo väčšom kopci, jazdu na pome. Samozrejme aj menej populárne  a to pravidlá správania sa na svahu. Niekomu to išlo lepšie, niekomu ťažšie. Ale my pedagógovia vieme, že naši žiaci sú už teraz všetci víťazi.

          • 2.deň na ZLV

          • Krásny slnečný deň, pekne upravený svah a dobré naladení naši mladí lyžiari, to všetko prispelo k dobrej pracovnej atmosfére na svahu. Dnes sme začali po tvrdej práci vnímať a cítiť radosť z lyžovania, zo seba. Prvé oblúčiky,ťahanie na vleku, zjazd po spádnici, pády a vstávanie a.... Nech sa páči.

          • Základný lyžiarsky výcvik

          • Dnes, 6.2.2023, sme začali so žiakmi 6.-8.ročníka ZLV v lyžiarskom stredisku Skicentrum Kokava Línia. Dnes nás čakalo krásne slnečné počasie a to už svedčilo, že nálada pri nadobúdaní vedomosti, ale aj praktických činnosti, bude dobrá. Bolo vidieť, že všetci chcú, a preto aj snaha bola veľká. Všetci žiaci boli super, patrí im veľká pochvala. A niečo z nášho prvého dňa k nahliadnutiu.

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.