• Čitateľská pasovačka

          • Žiaci III.B boli dnes pasovaní za čitateľov v Knižnici prof. Štefana Pasiara. Ceremoniál pasovania pozostával z prečítania sľubu jedným žiakom, v ktorom sa malí čitatelia zaviazali, že budú čítať knihy pre radosť, budú sa k nim správať slušne, nebudú ich ničiť a že to, čo sa im v knihách páčilo, porozprávajú aj svojim kamarátom. Svoj sľub potvrdili podpisom do kroniky. Tety knihovníčky im rozdali čitateľské preukazy, pekné záložky do knihy a sladkosť. Žiaci si po pasovačke vypožičali zaujímavé knižky a prisľúbili, že sa do knižnice budú pravidelne vracať. Tetám patrí veľká vďka za zaujímavý program, ktorý pripravili pre nových čitateľov.

          • VESMÍR OČAMI DETÍ

          • V XXXVIII. ročníku výtvarnej súťaže Vesmír očami detí spomedzi 329 celkovo zaslaných prác v kategórii II. 0. – 4. ročník ZŠ, sa víťazom stal náš žiak 1. ročníka Timotej Rapčan, ktorého výtvarná práca bude reprezentovať náš okres v celoslovenskom kole v Slovenskej ústrednej hvezdárni v Hurbanove.

            Gratulujeme a držíme palce !

             

            Správa o vyhodnotení súťaže:

            Vesmir_ocami_deti.pdf

            http://rs.planetarium.sk/

             

          • SLÁVIK SLOVENSKA- školské kolo

          • Deň 24.apríl sa u nás niesol v znamení spevu a hudby. Konalo sa totiž školské kolo 31. ročníka súťaže SLÁVIK SLOVENSKA. Najlepší školáci našej školy súťažili v speve slovenskej ľudovej piesne.

            Každý spevák musel zaspievať aspoň 2 slohy ľudovej piesne s hudobným sprievodom a druhú bez sprievodu. Porota hodnotila čistotu spevu, správnu artikuláciu, znalosť textu spamäti a celkový prejav. Žiaci súťažili v 3 kategóriách podľa veku: 1.-3. ročník, 4.-6. ročník, 7.-9. ročník.

            Výsledky sú nasledovné: 

            1. kategória: 1. Olívia Horváthová - 2. roč.

                                 2. Niko Pláštik - 3.B

                                 3. Janka Kamenská - 1.B

            2. kategória: 1. Sarah Čipková - 4.B

                                 2. Miriam Kureková - 5.B

                                 3. Sofia Čonková - 6.B, Tamara Cibuľová - 6.B

            3. kategória: 1. Martina Pokošová - 9. roč.

            Speváci si vyspievali pekné hodnotné ceny a diplomy, všetci boli ocenení sladkou odmenou. Víťazi postupujú do okresného kola. Želáme im veľa šťastia!     

          • Workshop s maliarkou p. Šarlotou Bottovou

          • Vo voľnom čase sa venujeme tomu, čo nás zaujíma a máme z toho radosť. Mnoho našich  žiakov má radosť z kreslenia a maľovania.

            Naša škola týmto žiakom umožnila, aby sa zúčastnili workshopu s maliarkou Šarlotou Bottovou. Napriek tomu, že talentovaná výtvarníčka je samouk, dosiahla mnohé úspechy. Jej práce sú vystavené už aj v Anglicku.

            Žiaci sa oboznámili s novými technikami kreslenia. Od maliarky si samozrejme pýtali aj autogram.

            Ďakujeme. 

          • McDonald's Cup

          •         Dňa 20.4.2023 sme v spolupráci s CVČ Rimavská Sobota v našej Základnej škole Klokočova 742/15 Hnúšťa na ihrisku s umelým povrchom usporiadali okresné kolo 24. ročníka McDonald's Cupu pre žiakov 1.-4.ročníka.

            Po výsledkoch:

            ZŠ Klokočova Hnúšťa - ZŠ Š.M. Daxnera RS 13:9

            ZŠ Klokočova Hnúšťa - ZŠ Mihálya Tompu RS 8:2

            ZŠ Klokočova Hnúšťa - ZŠ JFR Hnúšťa 7:1 obsadila naša škola 1. miesto a postúpila do krajského kola.

            Konečné poradie:

            1. miesto -  ZŠ Klokočova Hnúšťa

            2. miesto -  ZŠ JFR Hnúšťa

            3. miesto -  ZŠ Š.M. Daxnerova Rimavská Sobota

            4. miesto -  ZŠ Mihálya Tompu Rimavská Sobota

            Školu pod vedením Mgr. Júliusa Szökeho reprezentovali žiaci: Matúš Juricin, Marek Šaliga, Matúš Šaliga , Matúš Kamoďa, Juraj Kovalančík, Maxím Šamin, Tobias Vach, Niko Pláštik, Natália Oláhová a Kiara Figuli.

            Držte nám palce v krajskom kole!

             

          • McDonald's Cup

          • Dňa 17.4.2023 sme v našej Základnej škole Klokočova 742/15 usporiadali obvodné kolo McDonald's Cupu. V zápase o 1. miesto ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa zvíťazila nad ZŠ Janka Francisci Rimavského 6:3 a postúpili sme do OKRESNÉHO KOLA.

            Okresné kolo sa uskutoční v našej skole na ihrisku s umelým povrchom vo štvrtok 20.4. 2023

            Držte nám palce !

             

             

          • Hviezdoslavov Kubín

          • Našej škole sa opäť podarilo „zabodovať“. Tentokrát ide o krásne 3. miesto v regionálnej súťaži v umeleckom prednese poézie a prózy Hviezdoslavov Kubín. V príjemnej ale súťaživej atmosfére sa v krásnych priestoroch Gemersko-malohontského osvetového strediska v Rimavskej Sobote stretli víťazi z okresných kôl.  Naša Romanka Antalová, žiačka II. ročníka, presvedčila svojou básňou o myškách, že na stupeň víťazov v I. kategórii zaslúžene patrí. Porotu očarila nielen krásnou recitáciou, ale aj príjemným vystupovaním a prirodzeným šarmom. Víťazke GRATULUJEME!

          • Biologická olympiáda

          • 13.apríla sa uskutočnilo okresné kolo biologickej olympiády kategórie E. Našu školu reprezentoval v odbore botanika žiak 8.ročníka Tomáš Kožiak . Po úspešnom absolvovaní teoretického testu a praktickej časti  postúpil z 1.miesta na krajské kolo v Banskej Bystrici  . Gratulujeme !

          • Súťaž Mother Flower!

          •         Dávame do pozornosti ekologickú súťaž zameranú na prevenciu ochrany životného prostredia, podporu biodiverzity a vzťahu  žiakov k prírode! Ide o súťaž najkrajšej rastliny, kvetiny, byliny v interiéri alebo exteriéri, môže ísť o už pestované alebo novo zasadené rastliny na našej škole. Pridávanie rastlín potrvá  do 15. mája 2023 a zaberie len pár klikov. Odborná porota bude hodnotiť všetky príspevky a výhercovia získajú atraktívne ceny https://www.motherflower.family/podmienky.

                     Ak sa chcete zapojiť, stačí navštíviť webovú stránku www.motherflower.family, kde klikneš na kvet pri našej škole, odfotíš  rastlinu a vyplníš pár informácií a je to.

             

          • Zážitkové učenie v ZUŠ

          • Žiaci I. B triedy a žiaci II. ročníka prežili netradičnú hodinu hudobnej výchovy v Základnej umeleckej škole v Hnúšti. Prostredníctvom známych aj menej známych detských piesní si hravou formou vyskúšali rytmus a spoznali rôzne hudobné nástroje. Išlo im to výborne, veď možno niektorí z nich budú v dospelosti hudobníkmi.

          • S florbalkami do školy - už zajtra 12. apríla 2023!

          • "S florbalkami opäť do školy! V stredu 12.04. oslavujeme na Slovensku ďalší skvelý Medzinárodný deň florbalu - aj tentoraz unikátnym spôsobom. Všetci chlapci a dievčatá si môžu priniesť do školy svoje florbalky alebo si ich požičať od kamarátov a zahrať si počas dňa florbal v telocvični či na školskom dvore. Oslávme tento deň pohybom a radosťou zo športu v akejkoľvek podobe. Viac športových zážitkov vám na konci školského roka prinesie celoslovenské školské finále SUPER FLORBAL s čistou energiou Ekofondu SPP. Váš Slovenský zväz florbalu a Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR."

            Ak nemáš vlastnú, nevadí!!! Požičiame vám v škole.

          • Vyhodnotenie školskej súťaže v rámci aktivít Marec - mesiac knihy

          • Marec je už tradične mesiac knihy a pri tejto príležitosti pani riaditeľka vyhlásila školskú súťaž pre žiakov našej školy. Jej cieľom bolo vzbudiť u žiakov záujem o detskú literatúru a motivovať ich k čítaniu.
            Vyhodnotenie:

            Kategória: I.stupeň - súťaž tried  
            Návrh rozprávkovej knihy“
            1.miesto – I.B   
            2.miesto – II.roč.   
            3. miesto - IV.B

            Kategória: II.stupeň  - súťaž jednotlivcov  
            Návrh obalu obľúbenej knihy“
            1.miesto – Lan Ahn Than – VIII.roč.
            2.miesto – Michaela Struhárová – VI.A
            3.miesto – Natália Angerová – V.B

            Výhercom gratulujeme!

          • Rímska ríša očami 6. B

          • Šiestaci sa rozhodli, že spolu ako trieda vytvoria projekt o Rímskej ríši. Rozdelili si úlohy, text aj výrobu potrebných učebných pomôcok. A že sa toho chytili veľkolepo, som pochopila, keď začali prezentovať - našli zaujímavé informácie, ktoré sa naučili, vytvorili pútavé pozadie a ešte ich to aj bavilo. 

            Prepojiť skupinovú prácu, projektové vyučovanie a zábavu, to sa nevidí až tak často.  Všetkým žiakom ďakujem za tento zážitok !

        • Nadpis

        • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

          Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.