• Pozvánka na ZRPŠ

          • Vážení rodičia, zákonní zástupcovia.

            Pozývame Vás na celoškolské rodičovské združenie,
            ktoré sa bude konať 28.9.2022, t.j. v stredu, o 15.00 hod.
            v školskej jedálni.
            Po skončení sa budú konať triedne rodičovské združenia.

            Pri vstupe do budovy školy si vydezinfikujte ruky.

          • OZNAM

          • Vážení rodičia, vedenie ZŠ Klokočova 742/15 Hnúšťa Vám oznamuje, že v piatok - 23.9.2022 bude z technických príčin vyučovanie žiakov skrátené nasledovne:

            • 1. až 4.ročník do 11.35 hod.
            • 5. až 9.ročník do 12.00 hod.​​​​​​

            Popoludňajší školský klub detí bude v prevádzke do 16.30 hod. v hlavnej budove na Ul.Klokočovej.

            Školská jedáleň bude v prevádzke v bežnom režime.

          • Európsky týždeň mobility

          • Zapoj sa aj TY do najväčšej kampane na podporu udržateľnej mobility v Európe ! Európsky týždeň mobility je kampaň na propagáciu a podporu udržateľnej mobility organizovaná Európskou komisiou od roku 2002. Každoročne sa koná v termíne  od 16. do 22. septembra a jej súčasťou je  Deň bez áut (22. september). Jej cieľom je povzbudiť verejnosť ku zmene dopravných návykov a k zavedeniu a podpore opatrení udržateľnej mestskej mobility. Aj počas týchto dní  vyskúšaj alternatívne spôsoby dopravy – pešiu dopravu, cyklodopravu alebo hromadnú dopravu.

            Neváhajte a pridajte sa k Európskemu týždňu mobility  2022 aj VY. Poďte spolu s nami zlepšovať kvalitu života v našej HNÚŠTI !

          • Letná škola na Klokočke - vyhodnotenie

          • Naša Letná škola 2022 sa konala v auguste počas letných prázdnin. 54 detí neváhalo a nastúpilo do školy ešte pred začatím nového školského roka. Vyučovanie aj v Letnej škole začalo o 8.00 h, ale priebeh bol iný, prázdninový. Účasť v Letnej škole bola bezplatná, s celodennou stravou a trvala dva týždne. Hlavným cieľom bolo vyrovnať rozdiely vo vedomostiach, zručnostiach a spôsobilostiach žiakov. Učili sme sa veselo a čo sme nestihli počas školského roka, dobehli sme cez prázdniny. Finančné prostriedky alokované na túto výzvu boli poskytnuté zo zdrojov UNICEF a ministerstva, ktoré vyčlenilo finančné prostriedky nad rámec výzvy z dôvodu zvýšeného záujmu škôl.

             „Všetci, ktorí sa Letnej školy nezúčastnili, môžu len ľutovať“.

          • Gruntovačka 2022

          • Gruntovačka v Banskobystrickom kraji je tu aj túto jeseň. Organizuje ju Rozvojová agentúra BBSK, n.o. v spolupráci s oblastnou organizáciou cestovného ruchu Gemer a jej cieľom  je okrem upratania vybraných lokalít, aj šíriť povedomie o potrebe zodpovedného prístupu k životnému prostrediu. Spolu s našimi žiakmi sme sa zapojili do tohto projektu a v piatok 16.septembra 2022 budeme upratovať v našom meste.
            Zapájame sa tak do celosvetovej iniciatívy World Clean up Day /17. september 2022/ a inšpiruje nás aj v tom čase prebiehajúci týždeň dobrovoľníctva /16. – 22. september/.

             

             

          • Dopravné ihrisko

          • Dopravná výchova pokračovala počas prvého školského týždňa na 1. stupni  aktívnym vzdelávaním na dopravnom ihrisku s pánom náčelníkom mestskej polície Ing. P. Rukavicom. Žiaci druhého až štvrtého ročníka si  zopakovali nielen dôležité dopravné značky, ale opätovne si pripomenuli  aj  nevyhnutnosť nosenia reflexných prvkov z hľadiska ich bezpečnosti. Následne  v jednotlivých skupinách museli žiaci sami  riešiť vzniknuté dopravné situácie ako chodci a cyklisti. Už na prvý pohľad bolo zrejmé, že mnohé vedomosti  a zručnosti v oblasti dopravnej výchovy síce žiaci teoreticky ovládajú, ale v oblasti praxe máme stále čo zlepšovať. :)

          • Bezpečná cesta do školy

          • Naši prváci v týchto dňoch zažívajú veľa zmien - nová škola, nová trieda, iní spolužiaci, iné pani učiteľky,ale aj iná cesta do školy a domov. Ako túto cestu absolvovať vždy bezpečne, o tom im prišiel porozprávať náčelník mestskej polície Ing. Peter Rukavica. Šikovní prváci už síce veľa pravidiel správania sa na ceste poznali, ale praktické precvičenie je pre nich určite lepšie zapamätateľné.

          • Milí žiaci a rodičia.

          • Srdečne Vás pozývame na slávnostné otvorenie šk.roka 2022/2023 v pondelok 5.septembra 2022 o 8.00 hod. v hlavnej budove ZŠ. Aj tento školský rok Vás okrem učenia čaká veľa zážitkov, aktivít v rámci národných projektov, vynovené triedy a chodby a mnoho iných prekvapení. Tešia sa na Vás milé pani učiteľky, vychovávateľky,  pani kuchárky a celý kolektív ZŠ.
            Prosíme zákonných zástupcov žiakov v deň nástupu predložiť vyhlasenie_o_bezpriznakovosti.pdf, ktoré môžete vyplniť v edupage alebo ráno pri vstupe do budovy školy.​

          • Nadpis

          • Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit. Sint, adipisci, quibusdam, ad ab quisquam esse aspernatur exercitationem aliquam at fugit omnis vitae recusandae eveniet.

            Inventore, aliquam sequi nisi velit magnam accusamus reprehenderit nemo necessitatibus doloribus molestiae fugit repellat repudiandae dolor. Incidunt, nulla quidem illo suscipit nihil!Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit.